>şehriyeli pilav ve pirincin hası

>

pirincin hası osmancık pirinci.mutlaka deneyin.emin olun çok memnun kalacaksınız.

pirinç pilavı için şunu derler.pilavı güzel yapan kadın her yemeği güzel yapar.bencede doğru konuşmuşlar.pirinç memleketinde yaşayınca pilavlada içiçe oluyorsunuz.her davetin baş yemeği pilavdır burda.tabiki çok çeşitli yapılır.bugun menüde şehriyeli pilav var.
malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1.5 su bardağı sıcak su
yarım pk tavuk bulyon
az şehriye
pirinç 1 saat önceden sıcak ve tuzlu suyla ıslatılır.tencereye az tereyağ az sıvıyağ konur.bulyon eklenir.sonra şehriye eklenir ve şehriyelerin rengi değişinceye kadar kavrulur.sonra yıkanmış pirinç eklenir ve biraz daha kavrulur.en son 1.5 su bardağı kaynayan su eklenir .kapağı kapatılır ve ocağın altı kısık ayarda suyu çekene kadar pişirilir.
afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: