>kuru sebze kızartması

>

herkese günaydınlar…
bugun hava çok soğuk ve yağmurlu arkadaşlar.sanırım türkiye geneli böyle.bu havalarda evde oturup sıcak bir çay demlemek sanırım en iyi yapılacak şey.
bugun vereceğim tarif ister kahvaltı olsun ister beş çayı olsun çayın yanında çok güzel gidecek bir kızartma.normal kızartmadan farkı ise kuru sebzelerden olması.
yazın kış hazırlıklarında çoğumuz kurutma yaparız.işte bunlardan yapacağımız bir tarif.
malzemeler:
kuru patlıcan
kuru kabak
kurubiber
kuru domates(varsa)
yoğurt,sarımsak
kuru sebzeler kaynar suda hafif haşlanır.süzülür.teflon tencereye az sıvıyağ konur sebzeler atılır ve kızartılmış gibi kavrulur.isterseniz ayrı ayrı kızartabilirsiniz ama böyle daha hafif oluyor.servis tabağına aldıktan sonra üstüne bol sarımsaklı yoğurt dökülür.isterseniz tavada az yağda pul biber yakıp yoğurtun üstüne gezdirebilirsiniz.
afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: